Asfaltera Garageuppfart

Om du är intresserad av att lägga garageuppfart – eller bara är ute efter en parkeringsplats på tomten – finns det en mängd olika alternativ. Att asfaltera garageuppfart är framförallt populärt i villaområden, så att inte bara bilar har något att stå på, utan även att barn har en yta att till exempel cykla eller spela bandy på utan att oroa sig för bilar.

Asfaltera garageuppfart själv

Att asfaltera garageuppfart själv är inte omöjligt, men svårt. Det är ett projekt som kräver mycket tung utrustning för att göras rätt, och även en hel mängd erfarenhet. För att lägga garageuppfart i asfalt krävs det även en del underarbete, vilket är enklare att göra på egen hand än själva asfalteringen. Behöver du hjälp finns det flera företag som kan hjälpa dig att asfaltera garageuppfart, exempelvis Asfaltläggarna i Stockholm. Du kan även läsa mer om asfaltering här på Stenläggningnu.

Bygglov för asfalterad garageuppfart

Alla byggen och renoveringar som innebär stor förändring utseendemässigt kräver bygglov innan start. En asfalterad garageuppfart kräver inte alltid bygglov, men i så fall brukar ändå ett marklov behövas innan projektstart. Alla kommuner har olika bestämmelser angående bygglov och marklov, så i vilket fall bör du alltid kolla med kommunen först så att du inte gör något som kommer leda till dyra komplikationer i efterhand.

Vad kostar det att asfaltera uppfarten?

Standardpris för asfaltering ligger mellan 140 kr och 200 kr per kvadratmeter. Priset kan såklart variera baserat på ett flertal faktorer, som förarbete och tillgänglighet. En stor del av summan baseras på hur underlaget ser ut innan arbetet påbörjas. Behöver det grusas, grävas eller sprängas kan det innebära rätt ordentliga prispåslag jämfört med om du utfört det arbetet själv. Hos Asfaltläggarna hittar du en utförligare förklaring om pris för asfaltering och vad som kan påverka offerten.

Laga asfalt

Om du redan har en asfalterad garageuppfart, och det har dykt upp sprickor eller potthål i marken är det enkelt att laga själv. Sprickor kan du enkelt täcka med en så kallad spricklagningsmassa, likt denna från Bauhaus. Tänk på att rengöra sprickan innan, gärna med högtryckstvätt, och låt det sedan torka innan applicering. Skulle det dyka upp små gropar, vanligtvis kallade potthål, kan du enkelt täcka dessa med asfaltslagare, likt denna från K-Rauta. Det enda du behöver är sopborste, spackelspade och en jämn tyngd att pressa och komprimera asfaltslagaren med. Lägg märke till att dessa material inte funkar om du ska lägga garageuppfart, utan bara om du ska laga hål eller sprickor.